langhuis

Een lezing - en de voorwerpen van zeer dichtbij zien!

Een ervaring die u niet snel vergeet..
In een intieme kleinschalige setting neemt Thomas Kamphuis u mee naar de intrigerende wereld van de Noormannen, en laat u door de voorwerpen zo dicht als mogelijk letterlijk met deze veelbesproken cultuur in contact komen.

Thomas

Thomas

Zijn lezingen beginnen altijd met een introductie van de Vikingtijd met een korte presentatie vanaf een scherm, waarna hij de lezing, een 'Tussen Kunst & Kitsch'-vorm geeft, waarbij hij het publiek van dichtbij laat kennis maken met voorwerpen uit zijn particuliere collectie.
Thomas vertelt hoe de voorwerpen gebruikt werden, en over de verschillende Viking kunststijlen die toegepast werden in de decorering van deze voorwerpen. De voorwerpen hebben soms ook een directe link met de Noordse mythologie, die te zien is in de afbeelding of de vormgeving van het voorwerp.

De lezing heeft altijd een ongedwongen interactief karakter; u kunt op ieder moment vragen stellen of aanvullingen geven vanuit uw eigen kennis over deze unieke tijd. Daardoor is geen lezing hetzelfde en misschien dekt de wat statische term 'lezing' wel niet geheel de lading. Het is een unieke kans om unieke voorwerpen te zien en misschien wel even in handen te houden.

Indicatie minimum omvang groep: 8-12 deelnemers. Maximum omvang: al naar gelang gewenste vormgeving van de lezing.
Kosten voor lezing in overleg al naar gelang aantal deelnemers.
Bent u ge´nteresseerd, dan kunt u contact opnemen via het emailadres: vikingsandartefacts@yahoo.com


Startpagina